Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΚΑΤΙΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ Ο ΑΝΤ1 ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙΝ.ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

1)
Κατίν
Η μεν κυρία Τάνια Μποζανίνου ισχυρίστηκε στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής ότι «ήταν έργο Σοβιετικών» η σφαγή «στο Κατίν της Πολωνίας»...
*
Η δε κυρία Πέπη Ρηγοπούλου ισχυρίστηκε στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» ότι η σφαγή στο Κατίν
- κατά την συντάκτρια η θέση πως η σφαγή διεπράχθη από τους Σοβιετικούς είναι η «ορθή άποψη» μεταξύ των άλλων και «διότι έχει καταξιωθεί αισθητικά» (!) λόγω της ομώνυμης ταινίας του Βάιντα... -
ήταν ένα από «τα γεγονότα που ετοίμασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»...
***
Για τη μεν πρώτη έχουμε να πούμε ότι «το Κατίν της Πολωνίας» δεν ήταν ποτέ της Πολωνίας, ήταν της Λευκορωσίας. Επομένως, πριν κάνουμε ιστορικές αναφορές, πρώτα να γνωρίζουμε... γεωγραφία.
*
Για τη δεύτερη, η σφαγή του Κατίν δεν προετοίμασε κανέναν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι - υπό οποιανδήποτε εκδοχή - η σφαγή του Κατίν έπεται της έναρξης του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Τουτέστιν, όταν προβαίνουμε σε πολιτικές κρίσεις επί τη βάσει ιστορικών αναφορών, πρώτα να γνωρίζουμε... ιστορία.
*
Εν ολίγοις:
Αναπαράγεται που αναπαράγεται από διαφόρους (εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους) η προπαγάνδα του Γκαίμπελς,
είναι απαραίτητο αυτό να γίνεται εις βάρος και των τοποθεσιών και των ημερομηνιών;...

2)
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΙΝ
Νέα στοιχεία στο φως που καταρρίπτουν την Γκεμπελική προπαγάνδα
Οπως είναι γνωστό, η υπόθεση της εκτέλεσης των Πολωνών αξιωματικών στο έδαφος της ΕΣΣΔ στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο δάσος του Κατίν εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην αντισοβιετική αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Σε βάρος των πραγματικών γεγονότων και της ιστορικής αλήθειας, η υπόθεση του Κατίν και οι κατηγορίες του Γκέμπελς ότι για τη σφαγή ευθύνεται η σοβιετική πλευρά, χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία της Ρωσίας (Γιέλτσιν) ακόμη και για την απαγόρευση του ΚΚ από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, στη δίκη που κράτησε από το 1991 έως το 1993, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σοβιετικοί στρατιώτες ξαναμπαίνουν στη σκελετωμένη
 πόλη του Στάλινγκραντ το Νοέμβριο του 1942

Για την απόκρουση της αντισοβιετικής προπαγάνδας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στην Κρατική Δούμα συγκρότησε σχετική κοινωνική ερευνητική επιτροπή, που όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με εμπόδια στη δουλειά της από υπαλλήλους του Ινστιτούτου Πολεμικής Ιστορίας του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας, οι οποίοι απαγόρεψαν την πρόσβαση στα απαραίτητα ντοκουμέντα. Μόνο ύστερα από τη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΡΟ Βίκτορ Ιλιούχιν η Κεντρική Επιτροπή Εμπειρογνώμων του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας επέτρεψε την πρόσβαση στο αρχειακό υλικό που υπαγόταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας για την αποκάλυψη ντοκουμέντων που περιέχουν άμεσες νομικές αποδείξεις της ενοχής των ναζιστών στο έγκλημα. Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στο φως αρχειακά ντοκουμέντα που περιέχουν μαρτυρίες Γερμανών στρατιωτικών για τη συμμετοχή του ναζιστικού στρατού στην εκτέλεση των Πολωνών αξιωματικών.

3)
Ο αντισοβιετισμός ξανά στο προσκήνιο
Ξανασύρουν την υπόθεση του Κατίν
Ο Πούτιν ύστερα από τον Γκορμπατσόφ και τον Γιέλτσιν μπορούν όσο θέλουν να ζητούν συγγνώμη για τη δήθεν ενοχή της ΕΣΣΔ στην «υπόθεση Κατίν», όμως οι αποδείξεις για τα εγκλήματα των ναζί δεν εξαφανίστηκαν, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Σεργκέι Ομπουχοφ.
Να σημειωθεί πως την Τετάρτη ο Βλ. Πούτιν επισκέφτηκε μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ, το δάσος του Κατίν για να τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών που δολοφονήθηκαν εκεί.
Με δηλώσεις του ο Πούτιν, πλήρως εναρμονισμένος στη γραμμή Γκαίμπελς - Γκορμπατσόφ για τα γεγονότα, επέρριψε την ευθύνη για την εκτέλεση των 22 χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών στον Ιωσήφ Στάλιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του αυτή η ενέργεια έγινε για λόγους «εκδικητικούς», εξαιτίας των χιλιάδων ανδρών του Κόκκινου Στρατού που έχασαν τη ζωή τους κατά την αιχμαλωσία τους το 1920 από τον πολωνικό στρατό.
Απάντηση σ' αυτές τις δηλώσεις έδωσε το στέλεχος του ΚΚΡΟ, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία της χώρας πως δεν υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΡΟ ζήτησε να συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή για την αντικειμενική έρευνα των στοιχείων της εκτέλεσης των Πολωνών την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στο έδαφος της ΕΣΣΔ. Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου έχουν κατατεθεί περίπου 70 αγωγές συγγενών των εκτελεσμένων Πολωνών αξιωματικών που διεκδικούν από τη Ρωσία αποζημίωση. Το συνολικό ποσό είναι πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά των Γερμανών οι Πολωνοί, για κάποιο λόγο, δεν εγείρουν παρόμοιες απαιτήσεις.
Η παράλογη ακολουθία της μονόπλευρης εκδοχής, τις βάσεις της οποίας θεμελίωσε η γκαιμπελική προπαγάνδα, ήδη έχει και θα έχει για τη σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία όλο και πιο αρνητικές συνέπειες που εντείνονται».
Το στέλεχος του ΚΚΡΟ σημειώνει πως οι σημερινοί ηγέτες της Ρωσίας αποσιωπούν «τα αναμφίβολα ιστορικά στοιχεία της συμμετοχής των Γερμανών στη μαζική εκτέλεση των Πολωνών αξιωματικών, που αποκάλυψε η επιτροπή του ακαδημαϊκού Μπουρντένκο, καθώς και τα στοιχεία που συνέλεξε η κοινωνική επιτροπή με επικεφαλής τον βουλευτή της Κρατικής Δούμας Β. Ιλιούχιν από διάφορα ρωσικά αρχεία». Πρόκειται για στοιχεία που καταρρίπτουν την γκαιμπελικής έμπνευσης θεωρία (που υιοθετούν οι αστικές κυβερνήσεις στη Ρωσία και οι ιμπεριαλιστές), που αποδεικνύουν ότι οι δολοφονημένοι στο Κατίν σκοτώθηκαν με γερμανικές σφαίρες, ενώ και ο ίδιος ο Γκαίμπελς στα απομνημονεύματά του δηλώνει ότι αυτό πρέπει να κρυφτεί με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει να στηριχτεί η προπαγάνδα κατά της ΕΣΣΔ.
Προπαγανδιστική αφίσα των Ναζί:
 «Κατίν, το δάσος των νεκρών»



Οπως έγινε γνωστό, το ΚΚΡΟ επανέφερε κι επίσημα το αίτημα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής από το ρωσικό κοινοβούλιο.

ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟhttp://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057

5 σχόλια:

  1. Το ότι ο Στάλιν είναι ο φόβος και ο τρόμος του παγκοσμίου κεφαλαίου, ακόμη και 55 χρόνια μετά το θάνατό του, μπορεί να το δει κανείς από τον τεράστιο θόρυβο που γίνεται αυτές τις μέρες. Ταινίες, χιλιάδες άρθρα, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές αμερικανιές. Σε όλη τη Γη παίζεται το γνωστό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά. Ο Βάιντα όμως καταθέτει προσωπικό γεγονός, την εκτέλεση του πατέρα του. Τόσο αβασάνιστα και διαστροφικά θέλει να κονιορτοποιήσει την ιστορική αλήθεια; Ακόμη και εωοσφορικος ή παράφρων να χαρακτηριστεί, το θέμα που θίγει φαντάζομαι θα τον απασχόλησε για όλη του τη ζωή... Τόσο πολύ να εξαπατήθηκε ρε σύντροφοι...

    Υ.Γ. Και εγώ σύντροφος είμαι. Απλώς κάποια γεγονότα δε δένουν, νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ.ΚΑΤΥΝ,ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,GOODBYE LENIN ΚΛΠ.ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1990 ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να απαντήσω στον προηγούμενο. Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει κλίμα αντικομουνισμού από το δυτικό καπιταλισμό. Επίσης, έχεις δικαιωμα να αμφισβητείς οτιδήποτε ακούς, αυτό όμως πρέπει να ισχύει και για τις ιστορικές πηγές που εσύ χρησιμοποιείς και ενδεχομένως να θεωρείς αξιόπιστες... Προσωπικές επίσης ιστορίες μπορείς να αμφισβητείς γιατί ενδεχομένως να τις θεωρείς κατασκευασμένες... Αλλά ακόμα και να θεωρήσουμε το Βάιντα σφόδρα αντικομμουνιστή, αν υποθέσουμε ότι κάποιου ο πατέρας εκτελέστηκε από τους Σοβιετικούς, δε νομίζω ότι θα τους αντιμετώπιζε διαφορετικά. Αυτή η θεωρία της συνομωσιολογίας δε με πείθει. Η Πολωνία για χρόνια δε μιλούσε γιατί ήταν δεμένη στο άρμα της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το συμπεράνουμε ούτε και ότι οι Δυτικοί αρχικά μετά τον πόλεμο δε θέλανε να έρθουν σε ρήξη με τον Στάλιν. Η προπαγάνδα από όπου κι αν προέρχεται είναι απορριπτέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βάιντα πόσο ήτανε τότε; 10 χρονών το πολύ; Για να βγάζει ταινία κοντά 70 χρόνια μετά θα ήταν είτε πολύ μικρός είτε ακόμα βρέφος. Σε τέτοια ηλικία μπορεί κανείς εύκολα να κρίνει ό,τι του πούνε; Δυστυχώς σπάνια θα συμβεί αυτό... Οπότε η πρώτη εκδοχή που ακούστηκε (πως είναι σοβιετικό έγκλημα) του έμεινε και την δέχτηκε ως αλήθεια, με την βοήθεια της υιοθέτησης αυτής της εκδοχής από τα μέσα "ενημέρωσης" του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ.

    Και για το αν για την υπόθεση του Κατύν οι δυτικοί δεν θέλαν να έρθουν σε κόντρα με την ΕΣΣΔ... Είχε ζητηθεί απ'το κλιμάκιο της ΕΣΣΔ να συμπεριληφθεί και η υπόθεση Κατύν στα γεγονότα προς διερεύνηση. Οι Δυτικοί αρνήθηκαν. Γιατί άραγε; Αν ήταν κάτι που όντως έβγαζε υπαίτια την ΕΣΣΔ θα ήθελε η ίδια να ερευνηθεί; Τα γεγονότα και τα στοιχεία κατονομάζουν τους Ναζί ως τους εκτελεστές του εγκλήματος, αλλά ήθελε το ιμπεριαλιστικό μπλοκ να έχει ένα προπαγανδιστικό όπλο εναντίον του σοσιαλιστικού, γιατί αυτός ήταν ο επόμενος σκόπελος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή